STUDIO FOR AN ARTIST, NAIROBI, KENYA
Studio design. Fabrication of doors, windows and cabinetry. December 2019.

This new build 500m² north facing studio has dedicated spaces for painting, sculpture, storage and an office. The client requires a highly functional, robust and adaptable space and the saw tooth form draws ample natural light deep into the building. Nestled in a swampy area, the building is raised on stilts. Our workshop produced a series of moulds to allow the contractor to make a pre-cast edge for the building. This gave us control over the quality of the concrete and straightness along the building’s long length. As a counterpoint to the concrete shell we are fabricating all the joinery works from reclaimed boat wood.

The project is due for completion in December 2019.

 

Related Works